Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zondag 12 juli 2015

Roquefort........


Ja, hier maken ze die heerlijke kaas, sommige mensen gruwen ervan anderen zijn er dol op. Ik hoor bij de laatste. Het is een schattig heel hoog gelegen klein dorpje. Daar wordt de kaas gerijpt in"caves", oftewel een soort kelders die tegen de rotswand zijn gebouwd. Zo is ooit ondekt dat kaas in die grot zijn aparte smaak kreeg.
Op de rotonde er naar toe staat een kunstwerk van een herder met een kudde schapen en zijn hond. Roquefort wordt gemaakt van schapenmelk. Dat hadden ze heel leuk gedaan.


Van een franse mevrouw had ik gehoord dat de roquefort van het merk Papillon heel lekker zou zijn. Die heb ik gekocht. Het werd ingepakt als ware het een pronkjuweel. In een doosje met fluwelen bekleding. Ik werd geholpen door een hele leuke franse man, die het zo leuk vond dat ik het een en ander aan hem vroeg over die kaas. Ik mocht ook nog een foto binnen maken van de gouden en zilveren medailles die de kaas over de jaren heen gewonnen had. Leuk toch?

Vanavond gaan we deze kaas met Cees en Anneke proeven.

Zeker langsgaan als je in de gelegenheid bent, want al lust je geen kaas, het dorpje is heel leuk.
fijne zondag, groetjes Marion.

1 opmerking: