Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 11 juni 2015

Nogmaals Andorra.......

De rit met de auto naar Andorra is prachtig. Je gaat wederom over een col, maar dat vinden wij juist mooi, en de berg is verder niet begroeid dus je hebt een fenomenaal uitzicht. Hele hoge bergen en zeer diepe dalen, heel spectaculair.
Er is nog wel een echte grensovergang, maar het licht staat meestal op groen.
Andorra is een vorstendom dat wordt geleid door 2 prinsen.
Prins 1 is de president van Frankrijk
Prins 2 is een katholieke bisschop van de Spaanse stad La Seu d'Urgell.
De Andorrezen zijn rijk en afhankelijk van toerisme, dat is makkelijk want er komen per jaar 9 miljoen!!! Toeristen. Tevens is het een belastingparadijs, en hele grote merken hebben winkels in de hoofdstad Andorra la Vella. Goud,horloges,parfum,tassen enz. Alles tegen lagere prijzen.
Slechts 33% van de bevolking is echt Andorrees, de rest zijn Spanjaarden,Portugezen en Fransen.
De voertaal is Catalaans, maar iedereen spreekt ook vloeiend Frans. Makkelijk voor de toeristen en de jongelui spreken ook goed Engels.
Terwijl je naar het centrum van de hoofdstad rijd, passeer je ongeveer 15 rotondes en een niet te tellen aantal zebrapaden. Goed geregeld voor de voetganger. 
Parkeren ook zoiets, de eerste 2 uur gratis!!!!! En dan €2,00 per uur in een parkeergarage.
Probeer dat maar eens in Nederland.
Vanuit de parkeergarage ga je dan met de lift naar beneden, en zo kwamen wij midden in een winkel terecht. De verkeerde lift genomen, maar iedereen was heel vriendelijk en ze moesten lachen, want ja ook Silka liep in de winkel, vriendelijke mensen.
Mocht je nog naar de wintersport willen, er is in Andorra volop gelegenheid en prachtige hotels.
Fijne avond nog, welterusten alvast, groet, Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten