Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 13 juni 2015

Hollandse zuinigheid........

Ja laten wij het daar eens over hebben. Op een camping betaal je bijna altijd te veel voor stroom, en je wilt het toch hebben. Wij hebben wel geen tv, maar wel een koelkast en verlichting in de caravan. Wel vorig jaar hebben wij op aanraden van onze buren, Frits en Elly, een inductiekookplaatje aangeschaft. Bij de mediamarkt verkopen ze die voor € 40,00. Het is een mooi apparaat want je kan de watt percentage regelen naar gelang je stroom krijgt, bijv. 6 of 10 amp. Ik kook dus zuinig, want wij gebruiken bijna geen gas. Als je handig bent met zo'n plaatje kun je gerechten na elkaar koken en nog even weer doorwarmen als je aan tafel gaat, super makkelijk. De aanschafprijs heb je dus gauw terugverdiend.
Hier nog een lekker recept:
Ratatouille
Men neme 
1 aubergine in blokjes
1 courgette, in blokjes
Wat uien fijn gesneden
1 rode en 1 groene paprika in blokjes
1 of 2 tenen knoflook fijn gesneden
4 vleestomaten gesneden
2 aardappels in blokjes voor de binding
2 eetlepels Provençaalse kruiden
En je begint met vlees, dat kan zijn:
Het vlees uit saucijzen, dus uit de darm gehaald, of een halve in blokjes gesneden chorizoworst, of gesneden kipfilet, kan allemaal, zelfs fijngesneden speklapjes.
Doe dus eerst wat olijfolie in een pan en dan begin je met het vlees en daarna doe je de rest erin.
Gaar laten sudderen, de aardappels gaan het laatst en als die gaar zijn is je gerecht klaar. 
Dit kan je eten met stokbrood, heel Frans, of rijst of pasta wat je maar wilt.
Bonne Appetit, groetjes, Marion

1 opmerking:

  1. Lekker hè Marion het plaatje,ik gebruik hem ook elke dag,leuk om alles zo te lezen ,bij ons nog steeds mooi weer,groetjes elly

    BeantwoordenVerwijderen