Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 28 mei 2015

Chantilly.......

Chantilly is een leuke plaats in Frankrijk, bij ons vandaan iets voor Parijs. Chantilly is ook slagroom in het Frans. Voor een ieder die op vakantie gaat naar Frankrijk dit goed onthouden, dan kun je een glace kopen avec Chantilly. ( ijsje met slagroom)
Eind jaren zeventig ben ik met Kees verschillende keren in Chantilly geweest, want daar woonde Barbara Bednarzuck, een Franse vriendin. Haar naam verraad dat ze een Poolse vader heeft, die was na de tweede wereldoorlog gevlucht. Haar ouders beheerden het sportpark van de gemeente Chantilly.  Barbara werkte zelf op vliegveld Charles de Gaulle. Ik heb door haar heel goed frans geleerd. Chantilly is ook heel bekend vanwege een heel mooi kasteel, daar zijn wij in geweest en alle kamers waren ingericht. Heel mooi. 
Er wordt ook heel mooi porselein gemaakt in Chantilly, ik heb er een kop en schoteltje van en een vaas. Het doet een beetje aan als Delfts Blauw, maar bloemiger.
Fijne avond nog, groetjes Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten