Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

maandag 4 mei 2015

4 mei=herdenken.................


Vandaag herdenken wij alle slachtoffers die gevallen zijn in welke oorlog dan ook. Het is eigenlijk erg dat er nog steeds oorlogsslachtoffers te betreuren zijn.  Je zou toch denken dat we beschaafd zijn en dus geen oorlog hoeven voeren om ons gelijk te krijgen, dat kan je toch ook krijgen door elkaar in waarde te laten, qua kleur, geloof, en afkomst?
Helaas de waarheid is anders.
Ik sta er altijd bij stil om 8 uur 's avonds, dat heb ik mee gekregen van thuis en ik heb het mijn kinderen ook weer meegegeven.
Hierboven zien jullie een bonnen kaart uit de 
oorlog, hopelijk hebben wij die nooit nodig!

Jaren terug hebben wij eens een Engelsman ontmoet die toevallig in Nederland was op 4 mei. Hij zat samen met zijn vrouw in de tram en die stopte om 8 uur 's avonds vanwege de herdenking. De beste man was tot tranen geroerd dat men op deze manier in Nederland herdenkt. Hij had in de 2e wereldoorlog geholpen om ons land te bevrijden, vandaar zijn emotie. Hij vroeg toen aan ons of dat in heel het land zo ging. Ja, zeiden wij, iedereen doet mee, jong en oud.

Hier zie je dus dat vlees, brood en boter en melk op de bon waren. Wat je kreeg op die bonnen was altijd te kort voor een gezin.
 Dit is  een dag om over na te denken, groetjes Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten