Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 11 april 2015

Regiodag quitgilde Huesmolen Hoorn....

Wat een leuke dag had ik vandaag! De regiodag,  altijd weer een verassing, dit keer een lezing met live optredens. Een groep mensen, 4 dames en 2 heren, die zich tijdens de lezing, en public,
verkleden tot mensen in West-Friese klederdracht. Met kap en dek, zoals ze hier plachten te zeggen.
Zo mooi om te zien hoeveel werk deze, vooral de dames hebben gehad om hun eigen kostuum te maken. Allerlei oude kledingstukken die ze konden bemachtigen zijn uit elkaar gehaald, patronen ervan gemaakt, en toen van nieuwe stof na gemaakt. Echt Prachtig, ja met een hoofdletter.

Zo mooi deze  achterkant helemaal met de hand geborduurd.
Later lieten ze ook wat handwerkspullen zien, zoals een chattelaine, en een kluwenhouder voor aan je schort. Mijn opoe had zo'n kluwenhouder, want dan kon ze bij de " hangouderen" op de dijk lekker bijkletsen en toch kousen breien. Handen mochten vroeger niet stil staan.Daar heb ik wat foto's van.

Het was een gezellige dag en we hebben weer genoten en gelachen, en tot slot ook zelf nog een chattelaine geprobeerd te maken, maar die is nog niet af. 
Fijne avond, groetjes Marion.
Ze wijst de kluwenhouder aan, hij was wel van zilver! dat dan weer wel.

2 opmerkingen:

 1. Het was zeker een hele gezellige dag, voor herhaling vatbaar, dus wie weet tot ziens in november!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was gezellig weer en wat een mooie blog!!

  Groetjes
  Ayala

  BeantwoordenVerwijderen