dinsdag 28 april 2015

Het witte goud..............


Wat toch een leuke naam voor asperges, wit goud! Als het aspergetijd is dan eten wij ze soms wel 2x in de week. Wel decadent vond mijn broer, erg overdreven. Maar ik zei tegen hem, ze zijn er maar zo kort en dan moet je weer een jaar wachten en ze zijn zoooo lekker!!
Dus mensen doe net als wij : Geniet lekker van het witte goud, en zal ik verklappen hoe wij ze eten.
Wel ongeveer 6 asperges per persoon en dan liefst dikke.
Je bakt aardappeltjes en je kookt een ei per persoon.
Dan maak je knoflooksaus, ja echt, dat smaakt zo lekker bij asperges, dit is de franse wijze van eten. 
Knoflooksaus:
3 eetlepels yofresh, wat gehaktkruiden, wat verse of gedroogde peterselie, en 3 tenen, of een bolletje chinese knoflook. Dit alles goed vermengen en even laten staan, dan trekken de smaken goed door elkaar.
Deze saus smeer je over de gare asperges en dan  SMULLEN maar.

Uiteraard met heerlijk glaasje rode of witte wijn erbij.
Eet smakelijk, of bonne appetit
Bonne journee, groetjes Marion

Geen opmerkingen:

Een reactie posten