Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 30 april 2015

het dagboek van Anne Frank......


Gisteravond naar de documentaire gekeken die Astrid Joosten heeft gemaakt naar aanleiding van bekende wereld mensen die het hebben gelezen. Ze stelde deze mensen de vraag wat heeft het dagboek met je gedaan. Heel interessant waren de antwoorden.
Zo heeft bijvoorbeeld Nelson Mandela het dagboek gelezen op Robbeneiland, en iedere bladzijde die hij had gelezen heeft hij doorgegeven aan een ander gevangene.
In Argentinië is 12 juni, de geboortedag van Anne, een nationale dag waarop ze in het hele land haar op allerlei manieren gedenken. Deze dag zou in de hele wereld een gedenkdag moeten zijn.
Misschien heb je het dagboek nooit gelezen, dan raad ik je aan om het alsnog te doen. Het opent namelijk je ogen, je oren en je geest. Het is vooral nu in deze tijd een belangrijk boek omdat onze wereld in " brand" staat.
Fijne dag allemaal, groetjes Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten